vrijdag 4 januari 2019

Verdere afwerking van het Gezondheidscentrum

Toen het gezondheidskamp 2017 op zijn einde liep, bleek dat de microscoop van het labo stuk was gegaan en werd hals over kop een nieuw exemplaar besteld in Birathnagar, een stad tegen de Indiase grens. Die kwam pas aan toen wijzelf vertrekkensklaar stonden, maar dat belette niet dat de laborant dolgelukkig was met die nieuwe aanwinst.
Tegelijkertijd met de microscoop kwamen ook de speciale matrassen voor de ziekenhuisbedden en de waterfilter voor het gezondheidscentrum.
In Gahate levert de staf van het gezondheidscentrum keurig werk en de laborant kon niet nalaten er lachend op te wijzen dat ze zelfs een 24-uurs permanentie hebben. Bij een vorig bezoek was ik er trouwens getuige van hoe – een heel eind na middernacht – een patiënt voor een dringende interventie werd binnengebracht. Hij glunderde ook toen hij mij zijn gloednieuwe microscoop demonstreerde. De vorige had het laten afweten en in november hadden we hem een nieuw exemplaar bezorgd. Iets nieuws is ook dat we nu over zuiver water beschikken in het gezondheidscentrum sedert de waterzuiveringsinstallatie is gemonteerd. Eindelijk moet niet eerst alle water worden gekookt vooraleer het zuiver en drinkbaar is. Bovendien betekent het feit dat de bedden nu voorzien zijn van matrassen die afwasbaar zijn, qua hygiëne ook een hele vooruitgang.
Het gezondheidscentrum is klaar om door de gemeenschap te worden overgenomen: het is binnen afzienbare tijd aan hen om te bewijzen dat ze daar ook toe in staat zijn. Iets waar we niet aan twijfelen.

 
 
 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten