woensdag 9 januari 2019

November 2018 en een vijfde gezondheidskamp in Gahate.

Het is bijna een traditie geworden en de mensen van Gahate kijken ernaar uit: het jaarlijkse gezondheidskamp mocht ook dit jaar niet ontbreken.
Marleen, die al vier keer belangeloos ten dienste stond van de bewoners, was dit jaar verhinderd, maar we werden schitterend gedepanneerd door Wim, een kinderarts die in Duitsland werkzaam is. Hij kreeg de assistentie van Suresh Pokhrel, een minzame, al wat oudere Nepalese dokter. De samenwerking ook met de vaste staf van het gezondheidscentrum verliep schitterend en ook dit jaar werden, tot tevredenheid van de bewoners, heel wat medische zorgen verstrekt. Uiteraard maakten heel wat ouders gebruik van het feit dat een kinderarts aanwezig was, om  hun kinderen te laten onderzoeken. Zo kwamen we ook te weten dat er gelukkig en op min of meer regelmatige basis wordt gezorgd voor de nodige inentingen van de jonggeborenen. Dat op zich is al een geruststelling en een hele vooruitgang.



Dat is trouwens niet het enige initiatief van de gemeenschap. Weliswaar localiseert zich dat op een heel ander gebied, maar op eigen initiatief hebben ze een voetbalplein aangelegd en wordt er bijna dagelijks een voetbalmach georganiseerd, waar heel wat volk komt supporteren! We hadden hen  bij een vorige gelegenheid al voetballen bezorgd en die komen nu goed van pas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten