woensdag 2 januari 2019

Een uniek concert!

Op 14 oktober organiseerde Project Gahate-Nepal, in samenwerking met de Genkse Academie een uniek benefietconcert.

Gilbert De Greeve is een pianovirtuoos en componist, ere-directeur van de toenmalige bekende ‘Rijksmuziekacademie’ van Antwerpen.
Dit benefietconcert is een unieke gelegenheid om deze schitterende pianist, die zowel in binnen- als buitenland voor erg gewaardeerde pianoconcerten wordt uitgenodigd, aan het werk te horen.
Gilbert De Greeve heeft in feite Genkse roots. Zijn vader, wijlen Jos De Greeve, was bovendien de eerste directeur van de Genkse Academie.
Daarnaast leveren ook enkele ‘Jong Talent’ leerlingen van de Genkse Academie  een bijdrage aan dit benefietconcert met piano, harp en zang.
De opbrengst van dit concert gaat integraal naar Project Gahate-Nepal.
Plaats en tijdstip: Schouwburg Stadhuis Genk  Zaterdag 14 oktober 2017 om 19.00 h.
 


14 oktober bracht in de schouwburg van het Genkse stadhuis dan ook twee werelden, westerse cultuur en zorg voor mensen aan de andere kant van de wereld, klankrijk zo dicht bij elkaar, dat het ene in het andere overvloeide. Het werd een schitterende avond waaraan buitengewone muzikanten, professionelen en mensen die nog volop bouwen aan een muzikale carrière, samen met de Genkse Academie voor Kunst en tal van vrijwilligers, belangeloos meewerkten. Het resultaat was werkelijk heel geslaagd en van de talrijke aanwezigen hoorden we enkel positieve commentaren. Daar iedereen gratis zijn bijdrage leverde en via GA voor Kunst ook de stad Genk een aantal faciliteiten ter beschikking stelde, was de opbrengst voor het project erg mooi en genoten de mensen van Gahate en Dhobane op deze manier mee van deze buitengewone opvoering. Hun en onze dank is dan ook erg groot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten