vrijdag 4 januari 2019

Een toekomst voor Sarkar.


We kregen we een belangrijke vraag van Mr Gautam. Deze man is superintendent bij de Nepalese Politie en dus één van de hoogste in rang op nationaal vlak. We kennen hem al heel wat jaren en hebben de man leren waarderen om zijn sociale inzet en eerlijke bekommernis voor het Nepalese volk. Hij heeft bij herhaling zijn oprechte waardering uitgesproken voor datgene wat project Gahate-Nepal voor de gemeenschap doet. Dit keer komt hij zelf met een verzoek.

Mr Gautam schrijft: “Een jaar geleden kwam ik op één van mijn dienstreizen in Udaypur langs de weg een vrouw tegen met een kind. Ze waren ondervoed en de moeder was erg verzwakt. Ze kwamen de weg opgelopen en waren in feite op de vlucht voor haar man, een dronkaard die haar sloeg. Gedurende een jaar heb ik ze onder mijn vleugels genomen want haar man is drug en alcohol verslaafd en zorgt voor niets. Momenteel zoekt ze hulp voor haar zoontje want ze zou hem een goede schoolopleiding willen geven maar heeft de middelen daarvoor niet. Ikzelf heb al wat gezocht naar een oplossing maar vind die niet. Ik weet niet of uw project de opleiding van zo’n kind kan bekostigen. Hij is nu vier en een half jaar en kan binnenkort naar school. Wanneer hij zijn lagere school tot klas 12 kan afmaken, kan ik zorgen dat hij een job krijgt hier in Nepal. Daar het dorp erg afgelegen is zou de jongen op school kunnen dicht bij Kathmandu. Is het mogelijk om zijn  studie (op internaat) te bekostigen? Dat zou neerkomen op zo’n 160 euro per maand, kost en inwoon inbegrepen. Het geld kan direct aan de school worden betaald. Het zou betekenen dat de jongen toch een toekomst krijgt. Het zou fijn zijn als je me iets kan laten weten.”
Aan onze donoren stuurden we dan volgend bericht:
Na overleg in het Comité hebben wij hem noodgedwongen moeten antwoorden dat het project momenteel niet in staat is om op die vraag in te gaan: Tot nu toe zijn we immers telkens op vragen ingegaan die een structurele bijdrage leveren aan de gemeenschap. Zo hebben we het Gezondheidscentrum gebouwd en bemand, wat maandelijkse loon- en onderhoudskosten met zich meebrengt, en de school in Gahate op weg geholpen, waar we ook op de recente vraag willen ingaan,  om zo een bijdrage te leveren aan de hele gemeenschap. Hetzelfde is gebeurd in Dhobane waar we vier klassen hebben gebouwd. Indien we op een vraag als deze  zouden willen ingaan, betekent dit dat we het project helemaal anders moeten organiseren en werken met een soort peterschap of meterschap van mensen die de studies van een kind willen bekostigen!
Toch willen we de vraag voorleggen omdat we beseffen dat dit voor zo’n kind de enige mogelijkheid is om uit de armoede te geraken en wij desgewenst graag als tussenpersoon willen fungeren om dat mogelijk te maken en toezicht te houden op de goede afwikkeling, indien mensen bereid zijn om dergelijk engagement aan te gaan. Gezien de andere engagementen die we hebben aangegaan, kunnen we het jammer genoeg zelf niet bekostigen, hoe belangrijk we het ook vinden en hoe graag we dat ook zouden willen.
En wat denk je.... een paar mensen organiseerden een groepje mensen rondom zich die zich bereid verklaarden om maandelijks een kleine som te storten en zo het schoolgeld voor de kleine Sarkar, want zo heet de kleine jongen, te bekostigen! Een schitterend initiatief en prachtig nieuws voor Sarkar en zijn familie!


 
 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten