vrijdag 4 januari 2019

Twee nieuwe klassen voor het schooltje in Gahate.

Al geruime tijd was het oude schooltje van Gahate te klein voor de 120 kinderen .Daarom werd besloten om twee nieuwe klaslokalen te bouwen. Het plan is om één ervan te gebruiken als lokaal voor de computerklas die is gepland, zoals je tevoren reeds kon lezen.
Op relatief korte tijd werden de klassen gerealiseerd: de traditionele bouwmethode werd gebruikt: uit de bedding van de Arun rivier werden grote en kleine keien aangevoerd. Deze worden zo afgeplat dat ze bruikbaar worden om de muren op te trekken. Eén belangrijk detail hebben ze ondertussen wel aangeleerd: door het gebruik en verankeren van een metalen constructie als basis wordt het gebouw nu als een geheel opgetrokken. Bij een eventuele aardbeving, die toch veelvuldig voorkomt in de streek, gedraagt het gebouw zich als één blok die innerlijk verstevigd is en dus veel weerstandiger dan de traditionele gebouwen.
In elk geval: ze hebben er iets moois van gemaakt en wachten  enkel op de plafond en een vloer om de klassen in gebruik te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten