woensdag 2 januari 2019

Regenseizoen 2017 is weer voorbij


Zo te zien loopt de zomer hier stilaan op zijn einde en hopelijk heb je er echt van genoten. In Nepal nadert het einde van de moesson en ook dit jaar weer hebben de moessonregens in Nepal een ware ravage aangericht. Vooral de Terai, het lagere gedeelte van Nepal tegen de Indiase grens, werd zwaar getroffen. De talrijke overstromingen en landverschuivingen hebben vooral daar hun jaarlijkse tol aan mensenlevens en stoffelijke schade geƫist.

Vanuit Bojhpur, het district waar Gahate en Dhobane gelegen zijn, kregen we dit jaar gelukkig geen berichten van verlies aan mensenlevens of van zware schade. Dit betekent alleen dat het dit jaar niet erger was dan in een doorsnee regenseizoen. De keerzijde van de medaille is dan weer dat Nepal er straks terug heel groen en kleurig bij ligt en dat de op handen zijnde rijstoogst hen hopelijk verzekert van voedsel voor de komende maanden.

In de lagere en middelbare school van Dhobane hebben de kinderen dit jaar niet onder een afdak de regen moeten trotseren: voor het eerst sedert de rampzalige dagen en de aardbevingen van april en mei 2015 zaten de kinderen van de vier verwoeste klassen weer droog en veilig onder dak. De afwerking binnenin mag dan nog op zich laten wachten, het zal voor hen alvast heel wat comfortabeler zijn geweest dan de twee voorbije regenseizoenen. De technici en arbeiders die op zo korte tijd de klassen hebben neergezet mogen fier zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten