dinsdag 23 juni 2015

September 2014

Gedurende de tweede helft van oktober 2014 zouden we weer eens naar Nepal reizen, want het was immers zo dat het nieuwe gezondheidscentrum stilaan zijn voltooiing naderde. Bovendien waren er heel wat dingen geëvolueerd en gewijzigd en leek het ons belangrijk op te volgen wat er is gerealiseerd met de middelen die jullie ons ter beschikking hadden gesteld.
Een aantal realisaties waren ons al gemeld:
Onze jonge vriend Deepak, de zwaar verbrandde jongen waar we een vorige keer over vertelden, was na maanden revalidatie in een ziekenhuis in Kathmandu in zoverre hersteld dat hij kon terugkeren naar Gahate.
Het schooltje is er ook enorm op vooruit gegaan, mede dankzij de hulp van een school in Maasmechelen, wat betreft didactisch materiaal en veiligheid.
Het nieuwe gezondheidscentrum zag er tegen deze tijd zo uit:


 
 

Begin september hadden we een som overgeschreven die moest toelaten dat er gestart zou kunnen worden met het optrekken van de eerste verdieping. In het enige lokaal dat al grotendeels was afgewerkt, was een röntgenapparaat geïnstalleerd. Dit alles maakte dat - naar Nepalese normen - het gebouw stilaan gebruiksklaar was geraakt en dat de voltooiing van het gebouw naderde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten