zaterdag 27 juni 2015

Maart 2015

Volgens de berichten die we de vijf voorbije maanden uit Nepal ontvangen hebben, zou de afwerking van het nieuwe gezondheidscentrum stilaan worden afgerond en is het centrum zelf in volle werking.  Om dat te illustreren stuurden ze enkele foto's. Ze tonen, terecht fier, het eerste gebruik van het röntgenapparaat, een van de eerste gipsverbanden die ze hebben gelegd, enz... allemaal erg belangrijk voor een gemeenschap waar drie jaar geleden nog geen sprake was van enige medische hulpverlening!

 
Het centrum zelf staat er fris bij, pas in de verf gezet en blijkbaar niet enkel in gebruik, maar ook al bewoond, want één van de medewerkers heeft zijn spreekwoordelijke tenten opgeslagen in één van de kamers op de verdieping. De andere kamers wachten nu op de beloofde stagiaire-dokters van de Universiteit van Dharan. Tot nu toe werden alle beloften vervuld en we hopen dat dit ook hier het geval zal zijn. In elk geval: de vijf medewerkers die er momenteel aan de slag zijn, leveren goed werk, te oordelen naar de tevredenheid van de dorpsbewoners: Gahate leeft langzaam op!
 
 
Ook het schooltje deelt in die vooruitgang: de verfwerken waren volop aan de gang, schreven ze, en de omheining, waar ze blijkbaar veel belang aan hechten, staat er wel degelijk. Het druk gebruikte elektronisch lesmateriaal is dus veilig en... de geiten blijven buiten!
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten