zaterdag 27 juni 2015

Oktober 2014

Op 19 oktober was het voltallige Comité Gahate, vergezeld van Pauline en Joke, naar een afgelegen stukje Nepal vertrokken, voor de officiële inhuldiging van het nieuw gebouwde Gezondheidscentrum. Ook ex-minister Gyanenda Karki reisde met ons mee.
Een sfeerbeeld van de ontvangst op het kleine vliegveldje van Tumlingtar en de officiële opening:


  
 
De gedenkplaat vermeldt in het Nepalees: op 06/07/2071 (Nepalese tijdrekening) heeft de eerbiedwaardige ex-minister Mr. Gyanendra Bahadur Karki het nieuwgebouwde Bhakti Belash Memorial Gezondheidscentrum officieel geopend. Het werd gebouwd met de hulp van Maya Ghar, Kathmandu en Comité Gahate uit België.
 
De medische staf van het Gezondheidscentrum werd aangepast aan de nieuwe noden en kreeg de nodige bijscholing. Elke zaterdag zou er, gedurende enkele uren, een arts uit het ziekenhuisje van Khandbari, de hoofdplaats van de Arun-vallei, proberen naar Gahate te komen om medisch toezicht te verzekeren, de staf te ondersteunen en de meer gespecialiseerde taken op zich te nemen. Op die manier werd het Gezondheidscentrum een volwaardige medische post, de enige trouwens in het uitgestrekte district Bojpur.
 

 
Ook de school heeft kunnen genieten van een aantal financiële tussenkomsten waarvan het resultaat duidelijk te merken is. Laptop en projector zijn een veelgebruikt didactisch middel geworden. Jong en oud krijgen nu de kans om de eerste beginselen van de Engelse taal te verwerven. Er zijn nu klassen met vloerbekleding. Er zijn plannen om de school opnieuw in de verf te zetten en op te frissen. Een omheining moet de inboedel beschermen en de dieren buiten houden. En de leraar Engels is van onschatbare waarde in de opleiding van jong en oud(er).
 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten