dinsdag 23 juni 2015

Januari 2014

Begin 2014 is het derde levensjaar van Project Gahate van start gegaan. Voor de meeste Nepalezen is Gahate nog altijd vergeten gebied: een dorp ergens afgezonderd achter de Arun rivier, een naam ergens op de kaart van hun land. Maar de dorpelingen zelf zijn rond deze tijd zelf ongelofelijk in actie geschoten! Dankzij Project Gahate is er blijkbaar het besef doorgedrongen dat ook zij in staat zijn om stappen te zetten naar een hogere ontwikkeling en een meer leefbare gemeenschap.
Maar... Een merkwaardig en ontroerend verhaal dat we jullie niet willen onthouden, is dat van Deepak.
Als 12-jarige was hij zwaar verbrand aan beide benen en bovenbenen na een ongeval met white spirit. In eerste instantie hebben de ouders toen, met de hulp van de dorpelingen, even arm als zijzelf, geprobeerd om hem te laten verzorgen in een ziekenhuis in de buurt. Het bijeengebrachte geld volstond echter lang niet om de langdurige revalidatie te bekostigen en dus bleef hij hulpeloos thuis liggen. Een jong gezin, dat al van bij het begin het project steunt, kon het beeld van de gehandicapte jongen niet van het netvlies verdrijven en ze engageerden zich om de revalidatie van Deepak alsnog te bekostigen. Na drie maanden in Kathmandu beloofde zijn arts, Dr Lamsal, dat hij binnen vier maanden - na nog een operatief ingrijpen - opnieuw zou kunnen lopen...! Dat vooruitzicht deed hem stralen!



Deze hoop en vooruitzichten zoals dat van Deepak zijn wellicht het symbool van het hele opzet van Project Gahate: het is onze bedoeling om de mensen en de dorpsgemeenschap van Gahate weer op de been te krijgen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten