donderdag 7 juni 2012

Een eerste informatienamiddag.


Wij (Albert, Rik en Werner) zijn op 23 mei teruggekomen uit Nepal na een kort bezoek aan Gahate in Bhojpur waar op 13 januari van dit jaar de ‘Health Post’ (‘gezondheidscentrum’ is een groot woord voor het nog heel primitieve gebouwtje) van start is gegaan en waar momenteel 3 personeelsleden werken: Nilmanee als hoofdverantwoordelijke, die als maatschappelijke werker ook huisbezoeken doet en de bevolking in kleine groepen training geeft wat betreft hygiëne en opvoeding. Samjana is verpleegster en ontvangt de mensen, die nood hebben aan verzorging, medicamenten en raad, in het kleine centrum. En tenslotte Radha die op alle terreinen helpt en de zaak op orde houdt als manusje van alles. Het zijn drie erg geëngageerde mensen, die via een tolk, enthousiast over hun werk konden vertellen.


De verantwoordelijken van het dorp, maar ook de hele bevolking van Gahate hebben ons een enthousiast en warm welkom bereid en lieten duidelijk zien dat ze dankbaar waren omwille van de investering die we daar tot nu toe hebben gedaan.


Met de twee coördinatoren Dr. Hari Lamsal en Deh. Dilli Koirala hebben we gedurende die dagen ernstig en grondig overleg gepleegd ivm de toekomst van het project, waar we – met hulp van sponsors en donatoren – steun willen blijven aan verlenen.





We hebben nu zelf kunnen constateren dat dergelijk Gezondheidscentrum absoluut noodzakelijk is in deze prachtige maar erg afgelegen streek van Nepal, waar de bevolking arm is en door het gouvernement grotendeels vergeten.
Heel veel meer, over de stichting, de mensen en de streek willen we jullie vertellen en laten zien zaterdag 9 juni. We nodigen alle belangstellenden immers graag uit  op een eerste informatie-namiddag in het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap in Hengelhoef, Hengelhoefdreef 6 te Houthalen-Helchteren . Je bent er welkom vanaf 16 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten