zaterdag 2 juni 2012

Uw bijdrage voor Gahate

Dank zij de steun van heel wat mensen hebben we tot nu toe een aantal dingen kunnen realiseren.
Op de eerste plaats kon het project maar van start gaan nadat we de initiatiefnemers konden verzekeren dat de personeelsleden regelmatig zouden worden uitbetaald.
We beloofden om maandelijks de 320 euro te voorzien die nodig zijn om Nilmani, Samjana en Radha een behoorlijk (volgens Nepalese normen) loon uit te betalen.
Daarnaast leek het ons dringend nodig om een regelmatige bijdrage te leveren zodat in de aankoop van noodzakelijke medicamenten kan worden voorzien. Het bedrag dat we tot nu toe daarvoor hebben gestuurd, is echter ongetwijfeld nog te laag. Met 30 euro per maand komt men zelfs in Nepal niet ver!

Een andere vaste bijdrage storten we in het fonds dat onder toezicht staat van het lokaal comité in Gahate zelf. Dit Comité van 9 personen is verantwoordelijk voor de werkbaarheid van het Centrum. Zij springen bij wanneer zich onvoorziene en/of dringende noden aandienen zoals bv vervoer van zwaar zieke patiënten naar een groter centrum enz. Ook hiervoor wordt maandelijks 30 euro voorzien.

Daarnaast worden vragen voor bijkomende hulp telkens ernstig behandeld. Zo hebben wij recent voor bijkomende opleiding van de verantwoordelijke en de verpleegster van het centrum 200 euro beloofd.

We zien nu  reeds dat nog andere noden - zoals een degelijke watervoorziening - zich opdringen. Onze bekommernis gaat in al deze gevallen uit naar het verbeteren van leefomstandigheden en gezondheid van de plaatselijke bevolking. Bovendien willen we er telkens op toezien dat niet alleen de noodzakelijke infrastructuur wordt aangeleverd, maar dat de bewoners zelf bereid en uitgerust zijn om de verantwoordelijkheid op zich nemen voor het onderhoud en de duurzaamheid ervan.

Daarom blijven we beroep doen op uw welwillendheid en steun.
Om de conituïteit van de maandelijkse stortingen te garanderen is een maandelijkse bijdrage heel erg welkom (en dan spreken we niet over grote sommen!),
maar elke steun, eenmalig of niet, verdient onze uitgesproken dank!!

Het rekeningnummer is nog altijd: BE89 7350 2985 6685
                                               BIC: KREDBEBB
                  op naam van Werner Vanhie en met vermelding 'Project Gahate'
               

Geen opmerkingen:

Een reactie posten