vrijdag 1 juni 2012

De eerste vier maanden

Het initiatief om een gezondheidcentrum te openen in Gahate kwam duidelijk van Dr Lamsal, die zijn kinderjaren daar had doorgebracht en die - voor het management - de hulp inriep van Dilli Koirala.
Voor financiële ondersteuning deed hij beroep op ons.
Hier in België kwam een versterking van het oorspronkelijk duo en werd Comité Gahate opgericht dat nu vijf leden telt, naast Hilde en Werner kwamen Jos, Albert en Rik meewerken aan het project.
In Gahate zelf werd een 'Lokaal comité' van 9 personen opgericht dat ter plaatse de verantwoordelijkheid voor het geheel op zich nam. Op die manier werd de gemeenschap van Gahate mee verantwoordelijk gemaakt voor de uitbouw van het project.
De gevolgen voor het geheel van de gemeenschap werden op korte tijd duidelijk: er werd eindelijk werk gemaakt van een gedeeltelijke ontsluiting van het gebied. Onder impuls van de familie van Dr Lamsal werd een primitieve maar berijdbare weg aangelegd vanaf de rivier. Er is zelfs een eerste begin gemaakt met de fundamenten voor een brug over de Arun rivier. In het dorp kwam een nieuwe weg die het oorspronkelijk paadje verving en het gezondheidscentrum beter bereikbaar maakte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten