vrijdag 22 juni 2012

Nieuws uit Kathmandu

In een mail van 13 juni vertelt Dilli (Dilli Koirala is, samen met Dr Hari Lamsal, de coördinator van het project. Hij staat oa in voor het management en de financies ter plaatse) dat Samjana, de verpleegster van het project in Gahate, is aangekomen in Kathmandu. Daar zal zij gedurende een aantal dagen een voortgezette opleiding volgen rond het thema geboorteplanning en zich verder vervolmaken als vroedvrouw. Wij hebben afgesproken dat wij de voortgezette vorming van haar en van Nilmanee (in Khandbari) zullen bekostigen.

Tegelijkertijd kondigt Dilli ook aan dat ze in Kathmandu besloten hebben om de uitrusting van een 'pathology lab', een klein labo voor primaire testen, aan te kopen voor het gezondheidscentrum in Gahate.
Daar wij vinden dat daartoe eerst de basisvoorwaarden van een aangepaste ruimte, van toevoer van water en electriciteit moeten worden vervuld, hebben we de financiering daarvan niet toegezegd. Ook al zien we het nut van dergelijk labo wel degelijk in, het lijkt op dit moment belangrijker om eerst voldoende informatie in te winnen over de mogelijkheden (en moeilijkheden) van het voorzien in deze basisbehoeften in het hele dorp als zodanig. Tot nu toe is de watertoevoer immers zeer gebrekkig en daaraan iets verhelpen is voorlopig onze eerste zorg.
Meestal liggen de aftakpunten waar de dorpelingen water kunnen halen ver uit elkaar en soms zijn ze bovendien moeilijk bereikbaar voor heel wat bewoners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten