zaterdag 26 mei 2012

Het begin

November 2010
Bij onze (Hilde en Werner) terugkeer van een trekking in de  Arunvallei, één van de armste streken van Nepal, ontmoeten we bij toeval (?) Dr Hari Lamsal, een doctor in de Physiotherapie. Hij heeft in Kathmandu een klein ziekenhuis 'Sahara Care Home' uit de grond gestampt en is zelf pas terug van een bezoek aan dezelfde streek. Hij is er getroffen door het feit dat de regio Bohjpur en zijn geboortedorp Gahate, nog even achtergesteld en vergeten zijn als toen hij er dertig jaar geleden vertrok. Er zijn nog altijd geen wegen, geen brug over de Arunrivier, enkel een gebrekkig lager onderwijs en totaal gebrek aan medische- en gezondheidsvoorzieningen.
Toch gaat het hier om een centrumdorp van een streek die zowat 3 à 5.000 mensen telt, waaronder een groot aantal kinderen.
Vooral het ontbreken van gezondheidsvoorzieningen houdt hem bezig en blijkbaar werkt dit aanstekelijk want we beloven om hem te helpen. In eerste instantie zouden we proberen het salaris bijeen te krijgen voor de drie personeelsleden die zullen nodig zijn in het op te richten gezondheidscentrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten